BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пуснаха благоевградчанин под „Домашен арест“, счупил стъкло на автобус от градския транспорт

thumb_770x0_съдебна палата Благоевград_100

Благоевградчанинът, счупил предното стъкло на автобус от градския транспорт, е пуснат под „Домашен арест“.

На 11.10.2019г.,Районен съд – Благоевград взе по отношение на В.Г.С мярка за неотклонение „домашен арест“ по частно наказателно дело №20191210201862. Мъжът е обвинен по чл.216,ал.1 „унищожаване или повреждане“, за това, че на 7.10.2019г.на автобусна спирка в Благоевград,  след пререкания с жена- контрольор, е счупил  предното панорамно стъкло на градски автобус.

При определяне на взетата мярка за неотклонение, съдът отчете, че по делото са събрани доказателства за съпричастността на обвиняемия с  посоченото престъпление от една страна, а от друга, че поведението му е било провокирано от непремерено и неправомерно поведение на кондуктора в автобуса, който първи е повредил семейния автомобил  на В.С./надраскал същия с ключ/, а в последствие се е  изплюл в лицето на бременната му съпруга.

В тази връзка, съдът прие поведението на обвиняемия  като ответна реакция в защита на бременната му съпруга, макар и непремерена и неправомерна такава и  за това, въпреки  съдебното минало на В. С. , не счете, че в този случай има основания за определяне на  най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ и определи по-леката  мярка  по закон „Домашен арест“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!