BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Кантарджиев: Пикът на коронавируса ще бъде около Великден

“Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва”, заяви по NOVA проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.

Той е категоричен, че диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи. „Три са основните неща, които трябва да направим относно диагностиката. Първото е да не допуснем болен лекар да заразява пациентите. Медицинските кадри трябва да са здрави. Трябва да се ползват маските и облеклата. Всеки пациент, влизайки в приемното или спешното отделение, както и в линейката, трябва да си мисли, че потенциално е заразен с коронавирус“, заяви Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни болести е категоричен, че всички хора с тежки двойни бронхопневмонии трябва да бъдат изследвани.

The post Проф. Кантарджиев: Пикът на коронавируса ще бъде около Великден appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!