BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестът в София ескалира: Разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира. Участници в демонстрацията хвърляха бутилки, димки и бомбички по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. Счупени са стъкла на дясната врата откъм президентството. Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети. Протестиращите скандират “Еничари” и “Мафия”. Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни, информира БНТ.

При тях отидоха и организаторите на протеста – проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация на националната телевизия, някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис “Продава се”, а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Само за няколко минути ситуацията започна да се нормализира, не се наложи намеса на полицията. Засега няма данни за навлизане в сградата на Партийния дом, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

The post Протестът в София ескалира: Разбиха входа на бившия Партиен дом appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!