BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прогноза за времето 22 февруари 2020

Днес ще се задържи предимно облачно, но ще има и временни разкъсвания на облачността.

По Черноморието облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна и ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад и дневните температури бързо и чувствително ще се повишат – максималните ще бъдат между 12° и 17°, по Черноморието – до 10°. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Към вечерта, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

В началото на новата седмица времето ще бъде динамично, с чести промени и с температури, по-високи от обичайните. В понеделник ще бъде ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, особено в Северна България, а дневните слабо ще се понижат. Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде предимно слънчево, със слаб югозападен вятър.

 

Източник: actualno.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!