BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прогноза за времето – 15 февруари

Днес облачността ще се разкъсва и намалява, максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. Валежите ще спират, най-късно в източните райони. От запад облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от север и постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са от 0° до 5°, а максималните – между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва. Ще духа умерен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде без валежи. Ще преобладава слънчево време; в неделя преди обяд с повече облачност, предимно ниска, над източната половина от страната. Ще се понижат минималните температури, дневните от запад ще започнат да се повишават. В понеделник и вторник ще се затопли съществено и максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°. Във вторник ще се появи западен, до края на деня северозападен вятър, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

 

Източник: actualno.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!