BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверки и акции по търговските обекти в Благоевград

Проверки и акции по търговските обекти в Благоевград по повод разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавирус. Още от изминалата седмица започна съвместна акция на прокуратурата и сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘ от община Благоевград. В по-големите търговски обекти бяха раздадени листовки с предприетите мерки, във връзка предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Съставени са протоколи с инструктаж за спазване на всички въведени разпоредби. Служителите от сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘, съвместно с прокуратурата, обикаляха, проверяваха и разпространиха флаери в големите търговски обекти със синтезирана информация, относно приложените по-строги противоепидемични мерки като: задължително носене на предпазни маски, ръкавици и пълната дезинфекция на обектите; при установена нередност, сигналите да се предават по горещата линия на I-во и II-ро РУ – МВР Благоевград и др.

Посетените обекти до момента са: Немската верига за търговия на дребно на хранителни стоки ’’LIDL’’, европейската верига хипермаркети ’’BILLA’’ , заведение за бързо хранене ‘‘Парти пица‘‘ , производителите на месо и месни продукти ‘‘Дековис‘‘ и три шивашки цехове в града.

Патрулите ежедневно правят обход на целия град. Проверките и раздаването на афиши ще продължават да се извършват и занапред, за да може по-голям брой хора да бъдат запознати с хигиенните изисквания и предприетите противоепидемични мерки. В момента насочваме всичките си усилия с наличните сили от общината и полицейските управления, за ограничаване струпването на групи от хора по алея „Бачиново“, парковете и градинките до детските площадки.

The post Проверки и акции по търговските обекти в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!