BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско?

Снимка: БГНЕС

На редовния брифинг в сряда се чуха изказвания, че има скриване на пациенти, заразени с коронавирус. За такова нещо намекна и шефът на щаба за борба с вируса ген. Венцислав Мутафчийски. Това наложи спешно тестване на 50 души в града. Лекарите в курорта твърдят, че не са прикривали случаи на болни от COVID-19, съобщава Нова телевизия.

„Чувстваме се много обидени. Мисля, че генералът трябва да ни се извини лично. В условията на барикада ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим извън Банско. Справихме се много добре. Питам защо човекът, който е подал информацията не застана и не каза сам, каквото знае. В понеделник идваха от  РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19“, каза една от общопрактикуващите лекарки.

Тя разказа, че е имало влошен пациент. „Опитах се да вкарам момчето в болница, но процедурата беше много тежка. Той имаше пневмония. Успях да го изпратя в болница“ , поясни докторката.

„Никой не ни е искал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, рентген. Бяхме в изолация. Имаше сериозни случаи, които се нуждаеха от специализирана помощ. Имаше хора, които сами искаха да се тестват, но нямаше как. Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват вкъщи, а ако някои е много зле да се транспортира с линейка. Не знаехме какво лекуваме – грип или коронавирус“, заяви д-р Кадева.

The post Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско? appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!