BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът Бойко Борисов е с COVID-19

Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Това пише в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим, заявява още Борисов. В събота след два отрицателни PCR теста карантината на премиера Борисов бе вдигната от РЗИ-София.

Здравният министър Костадин Ангелов се е самоизолирал, тъй като е бил контактен на премиера Борисов, съобщи самият той в социалната мрежа. Той казва, че последният му контакт с премиера е бил в петък. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също се е самоизолирала.

От столичната РЗИ съобщиха, че премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, уточняват още от РЗИ-София.

Към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера./БГНЕС

The post Премиерът Бойко Борисов е с COVID-19 appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!