BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Потвърдиха световната купа по ски в Банско

Световната федерация по ски публикува ревизираният календар на световната купа при алпийците. В него мястото си запазва Банско, като в топкурорта ни ще има два гигантски слалома на 27 и 28 февруари догодина при мъжете. Тотално отпада комбинацията този сезон и заради това е добавен още един гигантски слалом. За първи път всички стартове са в Европа, пише “24 часа”. Световната купа при мъжете стартира на 18 октомври с гигантски слалом в Зьолден (Австрия). На 14 ноември е паралелният слалом в Лех/Цюрс (Австрия). На 5-6 и 12-13 декември се отива във Вал д’Изер (Франция) за два гигантски слалома, спускане и супергигантски слалом. След това се отива във Вал Гардена (Италия) на 18-20 декември за спускане и супергигантски слалом. На 22 декември е слаломът в Мадона ди Кампильо (Италия). Последните стартове за тази година са на 26-29 декември в Бормио (Италия) – спускане и супергигантски слалом.

На 6 януари догодина е слаломът в Загреб (Хърватия). На 8-10 януари има два гигантски слалома и слалом в Аделбоден (Швейцария). Две спускания и слалом са планирани за Венген (Швейцария) на 15-17 януари. Следват супергигантски слалом, спускане и слалом в Меката на ските Кицбюел (Австрия) на 22-24 януари. Нощният слалом в Шладминг (Австрия) на 26 януари. И още два слалома отиват на 30-31 януари в Шамони (Австрия). На 5-6 февруари в Гармиш-Партекирхен (Австрия) има спускане и супергигантски слалом.

Световното първенство в Кортина (Италия) е от 8 до 21 февруари. Веднага след него идват двата старта в България. На 6-7 март в Квитфил (Норвегия) има спускане и супергигантски слалом. На 13-14 март са два гигантски слалома в Кранска гора (Словения) и финалите за световната купа са от 17 до 21 март в швейцарския курорт Ленцерхайде.

При жените има един старт на предолимпийските трасета в Янкин (Китай), а останалите също са в Европа. Гигантският слалом в Зьолден е на 17 октомври, а паралелния слалом в Лех/Цюрс – на 13 ноември. Следват два слалома в Леви (Финландия) на 21-22 ноември. На 5-6 декември има два супергигантски слалома в Сен Мориц (Швейцария). На 12-13 декември пък са двата гигантски салалома в Куршевел (Франция). Жените отиват във Вал д’Изер на 18-20 декември за две спускания и супергигантски слалом. На 28-29 декември пък има гигантски слалом и слалом в Земеринг (Австрия).
Дамският слалом в Загреб е на 3 януари. На 9-10 януари са спускане и супергигантски слалом в Санкт Антон (Австрия).

Слаломът в родното място на Херман Майер Флахау (Австрия) е на 12 януари. Два гигантски слалома са в Марибор (Словения) на 16-17 януари. Швейцарският Сен Мориц домакинства на две спускания на 23-24 януари. На 26 януари е гигантския слалом в Кронплац (Италия). И преди световното в Кортина отново е спирка в Гармиш-Партенкирхен за спускане и супергигантски слалом.
След първенството на планетата се отива в Китай за спускане и супергигантски слалом на 27-28 февруари. На 6-7 март има гигантски слалом и слалом в Ясна (Словения). И преди финалите в Ленцерхайде са два слалома на 12-13 март в Оре (Швеция).

The post Потвърдиха световната купа по ски в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!