BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредно отлагане на търговското дело на кмета Камбитов. Не се яви, нито една от страните

камбитов

За пореден път бе отложено делото срещу кмета Камбитов

Делото бе разгледано днес във връзка с молба на кмета на Благоевград за обявяване на нищожно вписването му като управител на фирма „Старт 2015″ ЕООД за периода от 25.09.2017 г. до 03.10.2017 г.

След второ повикване на съдия Николай Грънчаров не се явиха, нито управителят на „Старт 2015″ ЕООД – Румяна Шекерлийска или неин процесуален пълномощник, нито кметът Атанас Камбитов или упълномощен от него адвокат.

Кметът Камбитов е депозирал молба за отлагане на делото за събиране на доказателства. Съдът счете, че не са налице процесуални пречки и даде ход на делото. От 15.07.2019г. е докладвана молба от ищеца – Камбитов, че не възрязава да бъде даден ход на делото и не желае искания или изменения. В проекто-доклада е заявено искане за изслушването на свидетели за събиране на гласни доказателства за установяване на обстоятелствата по заявлението за вписването и предприетите от ищеца (Камбитов) незабавни действия във връзка с оттеглянето на подаденото изявление. Допуснат е разпит на двама свидетели при режим на довеждане.

Поради липса на страните или техни процесуални представители, съдът счете, че към настоящият момент не се налага докладът да бъде допълван и следва да бъдат събрани доказателствата, както и да бъдат приети представените писмени доказателства от страните по делото. В миналото съдебно заседание, съдът е приел искането на ищеца и е изискал всички документи по партидата на „Старт 2015″ ЕООД – справки от Търговския регистър и Агенция по вписванията. Към този момент обаче, тези документи към настоящата дата не са представени, въпреки искането на съда. Съдия Грънчаров счете, че за да бъде избегнато умишленото забавяне на делото, следва да бъде даден на ищеца срок за представяне на писмените доказателства от Агенцията по вписванията и Търговския регистър, както и довеждането на свидетелите за разпит. Съдът даде срок за представяне на доказателствата до датата на следващото заседание, ако не бъдат представени в оказания от съда срок, съдът ще ги изключи от делото и ще приеме, че фактите, към които тези доказателства са относими са останали недоказани и ищцовата страна ще следва да понесе неблагоприятните последствия от това.

Съдия Гранчаров отложи делото за 21-и октомври за събиране и представяне на доказателствата по делото.

Припомняме, че само ден след подадения сигнал от общинския съветник Злата Ризова до ОИК – Благоевград за вписването на Атанас Камбитов като управител на „СТАРТ 2015″ ЕООД, Атанас Камбитов подава иск в Окръжен съд – Благоевград срещу „СТАРТ 2015″ ЕООД за обявяване на несъществуващо обстоятелство и заличаването му като управител на дружеството, поради допусната техническа грешка, а именно вписването на неговото име, вместо това на брат му Антон Камбитов.

Поради тази причина, кметът на община Благоевград входира искова молба за установяване на нищожност на вписване на това обстоятелство.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!