BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Под арка от слънчогледи би първият звънец в училището в Симитли

645 ученика чуха първия училищен звънец в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Симитли. За първи път в класните стаи влизат 54 първокласника, разделени в три класа с класни ръководители Теменужка Цветанова, Татяна Николова и Мария Шалдева.

Голям празник бе стартът на новата учебна година. Училищният довр се оживи от събраните деца, учители и родители, за да  поставят новото начало.

С помощта на своите учители, талантите на училището, както и децата от танцов ансамбъл „Веселие“ направиха цветна програма.

„Тази година шестнадесетият ден на септември ни събра в училищния двор, за да поставим началото на новата учебна година. Наоколо греят като слънца усмивките на нашите ученици, които нямат търпение да влязат в класните си стаи, а те ще ги посрещнат обновени, модерни и уютни. Обещаната и очаквана промяна е вече факт. По-голямата част от училищния двор е вече обновена, което нямаше да бъде възможно без абсолютната подкрепа на общинското ръководство в лицето на нашия всеотдаен кмет – г-н Апостол Апостолов, на когото искам да благодаря от мое име, от името на колегията, от щастливите деца и възторжените им родители. И наред с вълнението от първия учебен ден, всички ние си представяме многообразието от дейности и прояви и иновативни учебни часове в кабинетите на открито. Щастливи сме да споделим всички свои празници и с г-н Стефан Апостолов. Отзовавайки се на нашите покани всеки път, той внася оптимизъм, доказвайки активната си съпричастност към нашето училище. И днес с гордост мога да кажа, че училището се предава като иновативно в очите на авторитетните институции с променения дворен интериор, с възможностите за развитие, изява на талантите на училището, както и с прекрасния ни екип.

Мили ученици, колеги и родители, желая ви на първо място здраве, много щастливи моменти, успехи и сбъднати мечти! Честит първи учебен ден!“

С тези думи, директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли, Таня Янкова приветства за празника всички присъстващи.

Директорите на училището и учителите посрещнаха всички свои ученици и им пожелаха успех през новата учебна година. Много песни и танци направиха денят един от най- прекрасните за Община Симитли. По-големите посрещнаха най-малките обитатели на родното училище със специални приветствия и под звуците на първия училищен звънец трите класа първолаци в училището в Симитли за първи път влязоха в своите класни стаи.

Празника на училището уважиха: кметът – Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли – Владимир Христов, кметски наместници, както и народният представител – Стефан Апостолов.

The post Под арка от слънчогледи би първият звънец в училището в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!