BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повечето зъболекарски кабинети в Благоевград са затворени

Много стоматологични кабинети са затворени, а идеята в момента на всички зъболекари, в частност и на Районна колегия Благоевград, е да се опази здравето и на пациентите, и на стоматолозите. Това пред Радио Благоевград д-р Александра Драгостинова, председател на благоевградската колегия при Българския зъболекарски съюз.

„Нашата Колегия е от 364 зъболекари. Повечето затвориха своите практики с презумпция да предпазят своите пациенти, да предпазят и себе си“, сподели д-р Драгостинова и информира за изготвения режим за приемане на спешни пациенти с оток, абцес и пулпитни болки. За да бъде приет пациент, който се нуждае от стоматологична помощ, той трябва да се обади на своя зъболекар.

„Неотложният случай преди това се обсъжда по телефона, като пациента е разпитван бил ли е в чужбина, бил ли е под карантина, контактувал ли е със заразноболни“, каза още д-р Александра Драгостинова. Тя обясни, че ако случаят с пациента е по-тежък и стоматологът не може да се справи, защото се изисква хирургична намеса, тогава е насочен към хирурзи, които са на разположение.

Към момента хирурзите в областния център, които са на линия за неотложни случаи, са д-р Димитров, д-р Горанов, д-р Нинов, д-р Арабаджиев, д-р Фезова и др.

Българският зъболекарски съюз има създаден кризисен щаб, който работи за получаване на предпазни облекла и средства за работещите зъболекари, съобщи още д-р Драгостинова.

The post Повечето зъболекарски кабинети в Благоевград са затворени appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!