BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пленумът на БСП влезе в ролята си на колективен ръководен орган, бламира доклада и подписката на Нинова


Националният съвет на БСП отхвърли доклада на Корнелия Нинова, с който тя направи опит да направи оценка на политическата ситуация в страната, като абсолютно несъстоятелен. Пленумът не прие и предложението й за общонародна подписка, с която Нинова се опита да създаде поредна имитация на натиск над кабинета на Бойко Борисов.

Малко по-рано днес, пленумът не прие и предложените от Нинова дати на които да бъдат проведени вътрешнопартийните избори и Конгреса на БСП. Така на практика, Националният съвет на партията влезе в ролята си на колективен ръководен орган, на който БСП винаги е взимала решенията си и сложи край на опитите за еднолично управление на Корнелия Нинова.

Днешният пленум не успя да гласува най-спорната си точка – финансовия отчет на партията. С апаратни хватки, Корнелия Нинова за пореден път е прикрила от Националния съвет актуалното финансово състояние на партията и възможни финансови злоупотреби, като е накарала привържениците си да напуснат заседанието. С липсата на девет гласа Нинова е провалила кворума при гласуването. Сред тях са членовете на Изпълнителното бюро и водещият на заседанието Асен Гагаузов. От присъствалите 84 социалисти – 12 са гласували за, трима против и 69 въздържали се.

Днешното заседание на Националния съвет на БСП е повратен момент в най-новата история на левицата. За първи път от 30 години пленумът на партията бламира всички предложения на своя председател. Социалисти коментират, че БСП вече се изправя и страницата на управлението на Корнелия Нинова, свързан с тотален срив и поредни загуби ще бъде затворена!

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!