BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Патриарх Неофит: Обични ученици, приемайте знанията с любознателност и нека Бог да Ви съпътства!

патриарх неофит 2_cr

Обични ученици, приемайте знанията с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина„. Това се посочва в приветствие на Българския патриарх Неофит по повод началото на новата учебна година, поместено на официалния сайт на Светия синод.

Пълният текст на приветствието на Негово Светейшество:

ОБИЧНИ УЧЕНИЦИ,

Настъпи денят, когато мнозина от вас ще прекрачат прага на българската духовна школа – училището, мястото, където ще ви бъдат преподадени множество полезни знания. Приемайте тези знания с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина.

Благопожелаваме на всички вас Бог, Който е извор на всяко добро знание и единствената ни истинска надежда, да Ви съпътства в нелеките, но градивни мигове по пътя на вашето обучение. Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, възраствайте с любов към Него и ближния, бъдете пример в нраствен и морален аспект. Вие сте бъдещето на България.

СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

Вие имате благодатната, но и високоотговорна мисия да посеете знанията на тръгващите по пътя на образованието деца. Най-голямата задача, която се поставя пред вас е да научите най-малките как да възприемат света по най-добрия и полезен за тях начин. Не пестете сили и умения, за да дарите учащите се с полезното знание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, но също така помнете, че онова, което ни прави напълно свободни и щастливи в пълнота е искрената ни вяра в Бога.

Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички вас!

На добър час!

С отеческа в Христа обич,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!