BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Паскалев за багерите на Рила: Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК

снимка: БГНЕС

Всичко, което става в околната среда на България, говори за унищожени държавни системи за управление. Това каза в „Тази сутрин“ бившият строителен министър и настоящ член на Националния съвет на БСП – Костадин Паскалев.

По думите му две са институциите, които имат отношение по одобряването на един проект, каквато е пътеката от чакъл на Рилските езера, а именно – МОСВ и Инспекцията по околната среда и водите.

„При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже дали е относимо към опазването на околната среда реализацията на подобен проект. (…) Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК. Това говори за унищожаване на управленските системи – ако в нашата държава само той може да спре строителството“, коментира Паскалев.

Според него целта на проекта на „Бъбрека“ е една – усвояване на средства. По повод строежа на Алепу Паскалев добави, че практиката в България е законодателството да се пригажда към инвеститорския интерес и водещ фактор никога не е общественият интерес.

Относно вътрешните войни в БСП и предстоящия избор на председател, Паскалев не отговори категорично дали той самият ще се кандидатира за поста. „Нека да притесняваме някои хора“, добави той на последващ въпрос относно плановете му.

Категоричен е обаче, че сблъсъкът за лидерство трябва да е между идеи за решаването на проблемите в България, а не между конкретни личности.

Попитан дали според него Корнелия Нинова ще запаси мястото си, Паскалев отговори – по-скоро да.

The post Паскалев за багерите на Рила: Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!