BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Официално: Подновява се футболното първенство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед № РД-09-413/14.05.2020 г., с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 05.06.2020 г. Мачовете ще се играят без публика.

 

До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

– I-ви етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 15.05.2020 г. до 20.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.

– II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 21.05.2020 г. до 26.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.

– III-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 27.05.2020 г. до 04.06.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.

Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).

В срок до 21.05.2020 г. БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки.

Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час.

Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.

Със същата Заповед от днес се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!