BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От община Благоевград отрекоха за насилие в Дома за стари хора в село Падеш

Няма данни за упражнено насилие на потребител на социална услуга в дома в село Падеш, заявиха на брифинг днес от община Благоевград.

По-рано днес в медиите бе изнесен сигнал на близки на потребителка от дом „Св. Мина“, че е със синини по лицето, след упражнено насилие.

„На този етап няма потвърждение на изнесените факти за физически насилие над пациент на дома за възрастни с деменции в с. Падеш, община Благоевград“, това обясни Христина Попова, главен експерт в отдел „Социална политика“. Това е станало ясно след извършената проверка на сигнала от близки на г-жа Кьосева.

От проверката станало ясно, че нараняванията на възрастната жена са вследствие на едно от заболяванията й, поради което тя често пада. „На записите от камерите в дом „Св. Мина“ също няма данни за насилие“, добави Попова. /БГНЕС

The post От община Благоевград отрекоха за насилие в Дома за стари хора в село Падеш appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!