BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От днес започва операция на пътна полиция, насочена към пешеходците

Предприети са всички необходими мерки за лесно придвижване в дните около Деня на независимостта

От днес до 25 септември у нас е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност, съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Действията на екипите са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци – неправилно пресичане и внезапното навлизане на пътното платно, както и от водачи на ППС, които отнемат предимство на придвижващите се пеш.  Друг акцент е недопускане на преминаване на червен светофар и от водачи, и от пешеходци.

Предприети са всички необходими мерки за нормално придвижване по пътищата на страната в дните около Деня на независимостта, 22 септември, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата. В последния работен ден на тази седмица и празничния 22 септември, усилията на екипите ще са насочени основно към подпомагане на движението. Екипи ще бъдат разположени на изходите на големите градове и по основните пътни артерии на страната.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!