BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново опашки на Кулата за влизане в Гърция

Дневник

Колоната от автомобили за влизане в Гърция на ГКПП-Кулата за влизане в Гърция е около километър, километър и половина към 12 часа на обед, съобщиха от „Гранична полиция“. Сутринта тя е била около два километра, съобщи  „Дневник“.

 

Опашки има както от леки автомобили, така и от камиони, уточни говорителят на „Гранична полиция“ Лора Любенова. Тя поясни, че както и досега проблемът идва от многото преминаващи сръбски граждани. Тъй като те идват от страна извън ЕС, гръцките гранични власти им правят пълна проверка, като включително ръчно в информационната система на граничния пункт се вкарват данните на всички пътници.

 

Освен това се правят и тестове за коронавирус. Остава и проблемът с по-малкото гранични служители от гръцка страна. Лора Любенова каза, че на другите пунктове с Гърция трафикът също е натоварен, но опашки няма.

 

Изискването за влизащите в Гърция българи и граждани на ЕС да подлежат на карантина отпадна на 15 юни и трафикът към страната се засили драстично. Опашки от автомобили имаше и миналия петък.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!