BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха тротил и оръжие при обиските във Ветово

991-ratio-ivan-geshev-ivajlo-ivanov


Има доказателства за 6 случая на извършени телефонни измами от разбитата група във Ветово.“, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев на брифинг в град Ветово по повод разбита група за телефонни измами.

„Досъдебното производство е образувано в началото на годината около февруари. Периодът, който се разследва е от декември 2018 г. до август. Към момента има доказателства за 6 случая на извършени конкретни телефонни измами. Трудно е да се каже какъв е реалният период на функциониране на тази престъпна група. Ветово е един от центровете на хора, които се занимават с тази престъпна дейност“, посочи Гешев.

По думите му при акцията във Ветово са намерени 400 грама тротил, което е количество колкото да срути 2 – 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони.

„Става въпрос за два емблематични случая на телефонни измами. Единият е за измама на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лв. Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.“, каза още той.
„Амбицията ни на Прокуратурата и МВР е към средата на 2020 г. намалението на ало измамите да е над 50% на годишна база спрямо миналата година“, допълни Гешев.

Източник:dariknews.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!