BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Освободиха задържаните, заподозрени за купуване на гласове в Лясковец

768x432

В тях не са открити агитационни материали, сочещи конкретна политическа партия или пари.

Мъжът и жената, които бяха арестувани по подозрение за търговия с гласове в Лясковец, са пуснати на свобода. В колата им бяха намерени 5 листа с имена и адреси на хора от три населени места. Колата била спряна за рутинна проверка. Вниманието на полицаите привлекли хвърчащи списъци с имена на хора, написани с различен почерк. Близките на заподозрените в купуване на гласове отказаха да коментират.

Агитационни материали, сочещи конкретна политическа партия или пък пари у задържаните – не са открити. Улики липсвали и в домовете им. Единият от арестуваните е обяснил че списъците са за семеен банкет – събирал имената на гостите, които планирал да покани. Фамилията е известна в Лясковец като „Манджите”.

Повдигнати обвинения няма. По случая се води досъдебно производство. Разпитват се хората от списъците, а по информация на наши източници е разпитван и неформален лидер на една от водещите партии в града.

Източник: BTV

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!