BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТ И В ХАГА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ


Организират протест и в Хага, който ще бъде на 16,07/четвъртък/ от 18:00 часа пред посолството на РБ България. Българи живеещи в Нидерландия написаха във Фейсбук:

Преди 31 години българският народ се събра по улиците на държавата за да отхвърли социалистическия режим и да тръгне по пътя на демокрацията. Надеждата, която ни обедини тогава приветстваше свободата на словото и духа, както и уважаване на основните човешките права. Ценностите, за които се борихме и привидно извоювахме тогава бяха потъпкани от умело изтъканата мрежа от корупционни схеми и игри по високите етажи на властта. За тези 31 години България трябваше успешно да е преминала прехода си към демокрация. Вместо да работят по необходимите реформи обаче, политиците ни използваха това време за изграждането на вътрешно институционални механизми за постепенното ограбване на държавата в полза на олигархията. Бяхме лъгани дълго и неугледно. Българинът е търпелив и доверчив, защото в душата си носи добро, но злоупотребата с тази доброта от страна на властта не може да продължава вечно. Крайно време е да се противопоставим на корупцията и да защитим гордостта на българският народ. Крайно време е да се освободим от порочната власт, която като котва ни влачи надолу. Каним ви да ни придружите на мирен протест пред посолството на Република България в Хага за да покажем подкрепата си към случващото се в България и да изразим гражданската си позиция. Време е да се съберем и да изхвърлим мафията от властта!

ВАЖНО: Събитието се организира под формата на мирен протест единствено и само в знак на съпричастност към сънародниците ни, които протестират в България против безсрамието на олигархията и корупционните структури по високите етажи на властта. Този протест НЕ Е обвързван с проблемите на консулската служба.

В рамките на само 5 часа в събота (11.07.2020 г.) успяхме да съберем близо 30 човека. Вярваме, че отзвука за протеста в четвъртък ще бъде много по-голям и повече хора ще успеят да покажат подкрепата си. Чакаме ви! Още във Фейсбук

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!