BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР-Благоевград предприе мерки за безопасна учебна година

От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението във връзка с новата учебна учебна година. Полицейското присъствие в района на учебните заведения, рискови пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на градския транспорт е засилено още от първия учебен ден.

Цивилни и униформени полицаи следят за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, като от полицейските патрули ще се следи за неправилно и рисково движение на деца по улиците, неправилно паркиране на МПС в района на учебните заведения, а също така ще се подпомага и безопасното пресичане на пътното платно. При установяване на нарушения от страна на водачи на ППС ще се взимат незабавни мерки в съответствие на ЗДвП.

Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”. От 16 до 22 септември ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“. При провеждането й, приоритетно в началото и края на учебния ден, ще се осъществява засилен полицейски контрол за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

The post ОДМВР-Благоевград предприе мерки за безопасна учебна година appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!