BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха частично бедствено положение заради пожара край Дупница

снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение за част от територията на община Дупница обяви кметът инж.Методи Чимев. Решението е във връзка с възникнала усложнена обстановка, предизвикана от пожар вследствие на натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма „Феникс Ресурс“– под мост на автомагистрала „Струма“ и в землището на село Грамаде.

Огънят е обхванал основите на Автомагистрала “Струма”, а с огнената стихия се борят пожарни коли, цялата налична техника на ВиК и Община Дупница, десетки доброволци и полиция. В потушаването се включиха автомобили на “Пожарната” от Самоков и Благоевград, фирми, както и зърнопроизводители с техника.

На място пристигнаха експертни групи от Областно пътно управление и Министерство на регионалното развитие, за да вземат отношение по участъка на магистралата и дали е компрометиран вследствие на огъня. Автомагистралата остава затворена за преминаване на МПС-та, а се използва Е-79.

“Засега нямаме информация за опасно високи нива на отровни газове. Очакваме резултати”, коментира зам.кметът Крум Милев.

Очаквайте подробности!

The post Обявиха частично бедствено положение заради пожара край Дупница appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!