BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в Сандански остава в ареста

Днес съдът е одобрил искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на К.Д. Жената е била привлечена към наказателна отговорност за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.
На 19.11.2020 г., след постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща, на ул. „Скопие“ в гр. Сандански, под ръководството на прокуратурата, са започнали активни действия по разследването.

При условията на неотложност е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са били веществени доказателства, в това число два ножа и сатър. Майката на малолетните деца – К.Д. (на 32 години) е била задържана и привлечена в качеството на обвиняем.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност К.Д. да извърши престъпление, което налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването на престъплението продължава. Очакват се заключения от назначените експертизи.

The post Обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в Сандански остава в ареста appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!