BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нарушители рецидивисти в района на Разлог с поредно нагло нападение над горски служител

Пореден случай на дръзко посегателство срещу служители на „ДГС Разлог”, които хванаха системни нарушители да секат незаконно, е извършено на 23 юни. По време на редовен обход на охранителен участък „Мразеница” горските стражари Христо Колчев и Георги Терзиев попадат на джип с отворена задна врата на багажника, натоварен до половина с дървесина. Зад джипа с регистрационен номер Е4647КМ се оказват две лица, едното от които е с маска и разкроявало поваленото дърво. Другият нарушител, разпознат като Александър Найденов, товарел нарязаните дървета. При приближаването на горските стражари Найденов затваря задната врата на багажника и си поставя на главата маска тип „качулка“, докато през това време маскираният му събрат продължава да реже дървото.

След като приближават на около 4-5 метра, единият от бракониерите вдига работещия моторен трион и замахвайки с него, се насочва към стражарите. Поради страх за живота и здравето си горските служители побягват, а нарушителят, който се оказва висок, едър и широк в раменете мъж ги гони около 50 метра с включен моторен трион. Поглеждайки назад, един от горските вижда застрашително движещата се верига на резачката на 30-40 сантиметра от главата си.

Според информацията се счита, че нападателят е системният нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” с 21 акта за незаконни дейности от 2014 г. досега. Основание за това твърдение е и фактът, че засеченият джип се управлява от него и домува на адреса, на който живее. За наглото нападение е сигнализирано РУ на МВР– гр. Разлог. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди повече от седмица – на 16 юни, директорът на „ДГС Разлог” инж. Иван Гърков с писмо уведомява полицейското управление в Разлог за друг подобен инцидент в същия охранителен участък „Мразеница” със същото моторно превозно средство, в което по всяка вероятност са пътували същите маскирани лица. И тогава джипът и лицата са забелязани от същите горски стражари. В конкретния ден маскираните са препречили пътя на служебния автомобил, като умишлено са повалили дърво пред него.

И двамата бракониери – „Бобата” и Александър Найденов, са стари познайници на органите на реда в Разлог. Към тях могат да се прибавят и още 23 системни нарушители с десетки актове за незаконни дейности в горите, които въпреки непрекъснатите проверки на горските служители остават ненаказани и продължават да бракониерстват.

The post Нарушители рецидивисти в района на Разлог с поредно нагло нападение над горски служител appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!