BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напусна ни обичаният от всички актьор Лъчезар Кацарски

Лъчезар Стефанов Кацарски
25 март 1962 – 25 май 2020

Роден е през 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф.Николай Люцканов.
От 1987г. до днес част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.
Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много!
Ролите му са неизборими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други.
Запомнящо се е и участието му в киното – във филма на Иван Андонов „Вампири, таласъми“.
Изказваме искрените си съболезнования на неговата съпруга и наша колежка – Албена Чобанова, на децата му, които са част от семейството на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, както и на всички негови близки.

Екипът на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

========
Информация относно погребението ще публикуваме в малко по-късно.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!