BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напрежение сред туристи и шофьори на камиони на ГКПП „Кулата“

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили, които са блокирани на автомагистрала „Струма“. Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни автомобили вече е след отбивката за Петрич.

Към Гърция пътуват много семейства с деца. Всички са блокирани на магистралата и не могат да излязат от опашките. Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството расте, предава БНР.

От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе.

Причината за изключително натовареното движение към Кулата-Промахон“ е заради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пункта „Маказа“.

Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изискуеми от гръцките гранични власти и в пъти увеличения туристопоток, заяви Лора Любенова от Гранична полиция.

Има реална опасност ситуацията да стане още-по сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.

The post Напрежение сред туристи и шофьори на камиони на ГКПП „Кулата“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!