BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 7 000 души в страната са под карантина

Над 7000 души на територията на България са поставени под карантина заради COVID-19, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Вече са заведени над 60 досъдебни производства срещу нарушители на наложената им изолация. Правим всичко възможно да намалим щетите. Нарушителите на карантина се увеличават, тази сутрин е задържан водач на товарен автомобил, който е под карантина, но е предпочел да не я спазва.

Министър Маринов заяви, че има известно напрежение на КПП-тата и изрази надежда, че през тези два почивни дни ще се види практическото приложение от мярката. Той посочи, че има и полицаи, които са под карантина. На този етап те не са много, нашите хора са на първа линия, спрени са всички почивки, допълни Младен Маринов.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заедно с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, инспектира работата на полицейските служители във връзка с предприетите противоепидемични мерки в столичния кв. „Факултета“, в изпълнение на заповедта на здравния министър. Той обясни, че се действа така, че да не бъдат затруднени гражданите в една такава ситуация. Припомни, че вече е разпространена бланка – декларация, която те да попълват, достатъчно в момента е да е посочен адресът на който живеят, не е необходимо да ходят до общините и да си променят адресните регистрации. Декларацията е достъпна чрез сайта на МВР, включително и полицейските служители ще разполагат с празни бланки за попълване. Мярката важи на този етап за областните центрове. Разчитам на съвестта и отговорността на всеки гражданин, защото тези извънредни мерки се прилагат извънредно, както за тях, така и за органите на реда. Министър Маринов апелира възрастните хора да спазват въведените изисквания.

Вътрешният министър посочи, че има засечени опити за продаване на фалшиви дезинфектанти, случаи, по които са образувани досъдебни производства, предотвратен е и опит за контрабанда на 30 тона спирт.

The post Над 7 000 души в страната са под карантина appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!