BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 50 полицаи охраняват Рилския манастир за Голяма Богородица

Над 50 полицаи ще охраняват района на Рилския манастир на днешния празник – Голяма Богородица.

Вътре, в самата обител, охраната се прави от наета от игумена (Адрианополския епископ Евлогий) частна фирма. Очаква се засилен трафик към Рилската обител за големия християнски празник, предаде БНР.

От полицията призовават посетителите и туристите да спазват правилата за движение – да не спират в активната лента и да спазват указанията на полицаите, още повече, че по пътя Рила-Рилски манастир има един участък в ремонт. Екипите там спряха работа от петък до вторник.

Призовават се гражданите да не палят огньове, за да не се причиняват пожари. Призовават се също да не оставят паркираните си автомобили, документи и ценности, както и да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебджии.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка информира:

“Има засилено полицейско присъствие, най-вече в района на Рилския манастир, където се очаква да има засилен трафик. Много хора, а и от съседни региони тръгват, някои от тях имат нагласата традиционно да остават там”.

Въпреки COVID пандемията, посещаемостта на Рилския манастир в почивните и празничните дни е голяма, казва шефът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлачки.

The post Над 50 полицаи охраняват Рилския манастир за Голяма Богородица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!