BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наблюдаваме частично лунно затъмнение на 5 юни

На 5 юни ще наблюдаваме частично лунно затъмнение. То ще започне в 20:45 ч. българско време и ще продължи до 00:04 ч. Затъмнението ще може да бъде наблюдавано от Европа и Африка, на изток до Азия и Австралия.

Максималното затъмнение ще се случи в 22.26 часа, когато 59% от Луната ще бъде потопена в сянката на Земята. Цялата продължителност на затъмнението е 3 часа 18 минути и 13 секунди.

Бразилия, Западна Африка и по-голямата част от Европа ще видят затъмнението при изгрева на Луната в петък вечер, докато останалата част от Африка и по-голямата част от Азия ще видят цялото затъмнение.

Североизточна Азия и Нова Зеландия ще наблюдават края на затъмнението при зазоряване. Само Северна Америка пропуска изцяло феномена.

И четирите лунни затъмнения за 2020 г. са само на частични, а следващото пълно лунно затъмнение ще може да се наблюдава от Северна Америка и Тихия океан на 26 май 2021 г./БГНЕС

The post Наблюдаваме частично лунно затъмнение на 5 юни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!