BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъртва риба изплува от река Струма в района на Кресненското дефиле

Мъртва риба изплува от река Струма в района на Кресненското дефиле, предаде БНТ. През последните няколко дни доброволци са подавали сигнали до екоинспекциите, че водата в отделни части на реката е оцветена, според тях става дума за замърсяване. От Басейнова дирекция “Западнобеломорски регион” са извършили проверка за мъртвата риба.

“Това не е риба, която живее в р. Струма, а е риба, която е изхвърлена от пътя върху скалистия бряг на р. Струма”, каза инженер Радослав Георгиев, директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. Той обясни, че за последните месеци имат три подобни сигнала.

В района на Перник е установена мъртва риба в язовир Пчелина. Установено е, че количеството на разтворения кислород е три пъти по-малко от необходимото минимално съдържание, за да може рибата да съществува.

Мерките вече са в ход. Със заповед на община Перник е затворено предприятие, за което се знае, че замърсява. Установени са четири колектора, които отвеждат отпадъчни води от битов характер в реката.

The post Мъртва риба изплува от река Струма в района на Кресненското дефиле appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!