BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Митко Джоров за директора на ДЮШ на „Пирин“: Радостин е като кърлеж. При него няма капчица лоялност!

След скандала с изгонените от ДЮШ на „Пирин“ деца, много хора се свързаха с нас и с родителите, за да споделят своите премеждия с Радостин Александров. Ние също потърсихме хора, които са работили с него, за да разкажат за своите впечатления от работата на новия директор на школата на орлетата.

Днес ви представяме един човек, който е един от първите, които дава път на Александров във футбола, но години по-късно горчиво съжалява-  Митко Джоров.

Известният пловдивски треньор Митко Джоров,  от доста време живее и работи в Германия. В началото на годината, специалистът бе представен като главен методист в детско-юношеската школа на втородивизионния ЦСКА 1948.   Митко Джоров беше известно време директор на ДЮШ на Локомотив Пловдив, а освен това е бил треньор в школите на Ботев (Пд), Спартак (Пд) и Берое. В кариерата си той има и един мач начело на Ботев (Пд) в „А“ група, когато президент на отбора беше Димитър Христолов.

  1. Кога и къде работехте съвместно с Александров? Бихте ли споделили професионалното си мнение, относно качествата му?

 Джоров: Не е луд, който яде баницата, а този, който му я дава. В този смисъл се чувствам толкова глупав, че за взаимоотношенията си с Радостин Александров не мога да обвинявам никого друг, освен себе си!

Радостин е като кърлеж. Умее да влиза под кожата и да изсмуче всичко полезно, след което да те зареже. Единствено Първият му работодател Александър Димитров, тогава старши треньор на Националния отбор U17, го разкри навреме и го изгони… за да го поканя на работа аз на работа в Берое. Той така ме беше „успал“, че проведох „битка“ с изпълнителния Директор Илко Русев, да го назначим вместо неговият фаворит Слави Жеков, който нямаше опит, но беше със статут на бивш капитан на Берое! Гарантирах чрез писмен доклад за Радостин, като бях убеден, че е правилния човек за школата. Приложено Ви изпращам доклада.

Това, че нищо, което ми беше обещал не изпълни,  а аз допуснах да получи договор, също си е мой проблем. Това, че когато участваше активно в моето освобождаване, пък дори е закономерно! Той е целенасочен кариерист и всеки ход му е свързан професионалното му израстване, което не би било толкова лошо, но когато става дума за потъпкване на непокорни състезатели, за сметка на послушни, вече е рецидив. До сега не съм чул за случай, когато родители му се опълчят на обсебването на децата и той да е простил на сина им. Или следва директно освобождаване или обстановката за детето става нетърпима.

При него няма капчица лоялност! Той винаги е крачка напред и докато работи някъде, вече си постила за следващото място, стига да има капчица по-добър интерес. Мога да докажа, как ме е „зарибявал“ с идеите си по Скайп, докато работеше за Ал. Димитров и усещаше на къде духа вятъра. Може да го докаже и Господинът от Плевен, който му постели път на излизане от Стара Загора. Може да го споделят и новите му Работодатели, какво са си говорили, докато е служил на Плевен! … За мен той е безскруполен. Докато говори за отбор и семейство изчезва, без да му трепне какво ще се случи след него с останалата част от възпитаниците му, няма значение… Нито за Набор 2004 в Стара Загора, нито за Набор 2004 в Плевен, нито за някой Набор в Пирин, ако рухне проекта.

Защо смятам, че Радостин Александров е полезен само на себе си и на шепа деца, които вербува. Казвам ВЕРБУВА, защото те стават плячка на сладките му приказки. Винаги в отборите се знае, кои са неговите хора, а това е НЕДОПУСТИМО!

  • Защо го изгони Ал. Димитров?

Джоров: Защото му беше забранил да смесва личните отношения с професионалните, а го хвана няколко пъти да чати с отделни играчи! Аз глупакът, реших, че Сашо е ревнивец , а всъщност пропуснах факта, че отборът се разделя на ХОРАТА НА РАДО и останалите.

  • Защо отказа да изпълни длъжностната си характеристика и да се настани в общежитието на Спортното училище в Стара Загора?

Джоров: Излезе с аргумента, че общежитието е на Спортното училище, а не на Берое, но всъщност МОТИВИТЕ МУ СА РАЗЛИЧНИ! Не се настани там, защото трябваше да ПРИЛАГА МЕТОДИТЕ СИ НА РАБОТА на деца с добри качества, но лошо възпитание и навици!

„СПОРЕД МЕН ТОЧНО ТЕЗИ ДЕЦА ИМАХА НУЖДА ОТ МЕНТОР И ВЪЗПИТАТЕЛ, а не тези, които той си избра да възпитава. НА РОДЕНО ДЕТЕ ВСЕКИ ИСКА ДА СТАНЕ МАЙКА, но пак казвам НЕ Е ЛУД, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА“!

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!