BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медик: Mалка e вероятността китаецът в Банско да е починал от коронавирус

Много е малка вероятността британецът от китайски произход да е починал от коронавирус. Това заяви съдебният лекар д-р Яни Златин, който е извършил аутопсията на починалия в Банско турист, предаде БГНЕС.

„Правят се допълнителни изследвания. Не можем да кажем неща, които не са категорични, вероятността за коронавирус е много малка, но колкото и да е малка трябва да се изчисти“, каза д-р Златин.

Припомняме, че снощи 55-годишният британски турист от китайски произход се е почувствал зле, прилошало му е. Повикан е екип на Бърза помощ, новопристигналите на място лекари са констатирали смъртта му.

Предполага се, че мъжът е починал от сърдечен проблем. Назначени са изследвания, които да изключат възможността причината за смъртта да е коронавирус. Очаква се резултатите от тях да станат известни по-късно тази вечер или утре.

Тялото на китаеца беше транспортирано до МБАЛ Благоевград, където му беше направена аутопсия. За смъртта на туриста бяха уведомени също така Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи, че по първоначална информация не става въпрос за коронавирус.

The post Медик: Mалка e вероятността китаецът в Банско да е починал от коронавирус appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!