BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВнР: Няма данни за пострадали българи при тайфуна в Япония

768x432

Няма информация за пострадали българи в Япония във връзка с тайфуна „Хагибис“, предшестван от проливни дъждове и бурни ветрове.

„Хагибис“ се очаква да достигне Токио към 21 часа местно време.

По информация на българското посолство в Япония за Токио и още 6 префектури в централната и източна част на страната – Сайтама, Гунма, Шидзуока, Канагава, Яманаши и Нагано, е обявена максимална степен на опасност.

На места е прекъснато електрозахранването, издадена е препоръка за евакуация, която ще засегне милиони хора. Полетите от двете основни летища, обслужващи района на Токио – „Ханеда“ и „Нарита“, са отменени.

Някои от линиите на метрото в японската столица са затворени, множество влакови линии също са спрени.

Българското посолство в Токио следи ситуацията и съветва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Япония, да спазват препоръките и указанията на местните власти и да следят редовно уебстраницата на Японската метеорологична агенция https://www.jma.go.jp/en/warn/

Българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Токио на тел.: +81 3 3465 1021 и в извънработно време на тел.: + 81 80 7966 5608.

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!