BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кучета нападнаха жена в центъра на Благоевград, тази сутрин

 

Възрастна жена бе нападната от глутница кучета, пред сградата на съда в Благоевград по-рано днес.

Инцидентът е част от серия нападения на безтопанствените кучета, които се събират пред обект за бързо хранене в района.

Жената е била „спасена“ от наблюдатели и се е разминала с ухапване и уплах. Пострадалата твърди, че е звъняла на горещия телефон на Общината многократно, но никой не вдигал. Жената се закани, че ще подаде жалба срещу общината.

Преди седмица, пак там бяха нападнати и майки с колички. От глутницата пострадаха и малки деца, които традиционно се събират вечер в квартала.

Гражданите на Благоевград се оплакват от безпризорните кучета в центъра, които тероризират квартала от месеци.

Проблемът с кучетата пред въпросния обект за бързо хранене се разсрастна през последните месеци след множество нападения.

Очевидци разказват, че редовно се налагало да звънят на полицията, тъй като от Общината си затваряли очите за проблема.

Припомняме, че за бездомните кучета в града, всяка година общината плаща на фирма „Бали Ко“, собственост на Илияна Балева, над 100 хил. лв. Тя стопанисва и приюта за безтопанствени животни, а сигналите срещу нея през годините са десетки.

Днес, хората отново се питат, за какво получава пари от бюджета Балева и кога Общинска администрация ще и потърси отговорност.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!