BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кунчев ще поиска удължаване на извънредната обстановка с два месеца

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи извънредната епидемична обстановка да се удължи. Този път обаче с 2 месеца. По думите му мерките няма да се затягат, съобщи Нова тв.

По-рано д-р Ангел Кунчев участва в дискусия на тема „COVID-19 – предизвикателства и решения пред лечебните заведения за болнична помощ“. На нея той заяви, че здравната системата е подготвена за по-голяма заболеваемост от тази, която се наблюдава у нас в момента. „Притеснява ме обаче голямата смъртност. На трето място сме след Румъния. Процентът на засегнатия медицински персонал също е притеснителен. 1000 лекари, които извеждаме от системата за поне 14 дни, е сериозен удар по нея”, посочи Кунчев.

За 2 седмици случаите в Европа са скочили средно с 20%. Има обаче страни с по над 80%. „На този фон България е една от много малкото страни с намаление и то е с минус 2,7%. Не е много, но на фона на общото увеличение е показателно, че след платото през август успяхме да постигнем няколко седмици на постепенно намаляване на случаите”, каза той.

The post Кунчев ще поиска удължаване на извънредната обстановка с два месеца appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!