BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кризисният щаб на Благоевград с нови мерки срещу коронавируса

Днес се проведе заседание на Кризисния щаб в Благоевград във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение.

По време на заседанието са набелязани конкретни действия във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 20 март 2020 година, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград. Координират се  действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград, за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите.

Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в община Благоевград. Забранява се таксиметровите превозвачи да качват в автомобилите си пътници без предпазни маски, водачите се задължават да правят дезинфекция при слизане на всеки пътник. Жителите на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити места. При посещение на граждани в сградата община Благоевград, тези които са без маски ще им се предоставят. Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март 2020г.


8 лица са поставени под карантина в Благоевград

The post Кризисният щаб на Благоевград с нови мерки срещу коронавируса appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!