BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои са характеристиките на идеалния шкаф за инструменти?

Обзавеждането на една работилница, а още повече автосервиз, налага да се помисли внимателно къде и как ще бъдат съхранявани инструментите, използвани в ежедневната работа. Инструментите са ръцете на монтьора и неслучайно механиците влагат един солиден финансов ресурс в набавянето на необходимите ключове, отвертки, тресчотки, накрайници. За правилното им съхранение е нужен качествен и практичен шкаф за инструменти.

Материалът – ключов фактор за качеството

От какъв материал ще е изработен шкафът, в който ще държите професионалните си помагала? Важен въпрос, имащ пряко отношение към експлоатационния живот на закупеното съоръжение. В специализираните магазини за такъв вид оборудване ще ви предложат най-различни шкафове – от дърво, от пластмаса и от метал. При това положение, какво бихте избрали?

Има значение вида на извършваната в обекта дейност. За един фризьорски салон пластмасовата количка е идеално решение, защото използваните в тази професия помагала са леки, фини и компактни. За една работилница е нужен значително по-здрав шкаф обаче, защото в него ще бъдат съхранявани тежки, масивни и с различна форма инструменти от метал.

Металните шкафове са предпочитани в автосервизите. Те имат стабилна конструкция с голяма товароносимост. Издържат на удар, какъвто често неволно се случва в работните помещения от въпросния вид. Добрите изделия са прахово боядисани, за да получат надеждна антикорозионна защита. Влагата е основен враг на метала, затова защитните лакови покрития са много важни.

Ако се чудите какво общо има влагата с професионалния шкаф за авто инструменти, то следва да поясним, че поддръжката на един автомобил включва използването на широк спектър от смазочни материали. Шкафът много бързо ще се покрие с грес и масло, които трябва да могат да се почистват лесно с вода и обезмасляващ препарат. Покритието ще предпази съоръжението от появата на ръжда.

Конструкцията – фактор за удобството по време на работа

Има значение как ще е проектиран шкафът за инструменти. Дали ще бъде достатъчно голям, за да събере всички помощни уреди, използвани в сервиза? Ще има ли възможност да бъдат те прилежно подредени по вид и големина? Каква ще е дълбочината на различните отделения/чекмеджета? Ще бъде ли съоръжението статично или ще може да се мести от една точка до друга?

Практиката на механиците показва, че нуждата от мобилност на шкафа е голяма. В такъв случай е по-уместно да се избере модел тип количка с маневрени колелца, така че местенето на инструментариума да не представлява трудност, въпреки значителното му тегло. Фактът, че количката ще бъде местена често, налага да се помисли за още няколко дребни, но важни детайли – дръжки за лесно придвижване и предпазни уплътнения, защитаващи от удар.

В сервизите за авто поддръжка с по-голям капацитет работят няколко монтьора – едновременно или на смени. Знаем, че няма майстор, който да е доволен от факта, че друг ще използва инструмента, в който е вложил солидна сума пари. В такъв случай може би е добре всеки работен шкаф, използван от даден служител да може да се заключва, за да се защити финансовата му инвестиция и избегнат излишните разправии.

Цената! Тя е важен фактор при избора на добър шкаф за инструменти. Съоръженията, притежаващи посочените до момента характеристики не са никак евтини, което увеличава допълнително финансовия разход. Ние предлага едно страхотно решение – вземете си предварително окомплектован с оптималния набор от инструменти модел. Цената в този случай ще е много по-изгодна, а междувременно ще се спести и време.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!