BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Благоевград сезира Прокуратурата: Посредник е поискал 15 000 лева подкуп от бъдещ инвеститор

 

Кметът на Благоевград ще сезира Прокуратурата, за схема за изнудване, за която научил самият той преди дни. Това разказа инж. Томов на брифинг пред медиите, по-рано днес.

По думите му, посредникът изнудвач искал пари за себе си, но и  за кмета на община Благоевград – Румен Томов, както и за заместника му по строителството  инж. Евгени Терзиев.

„Един човек ми каза в петък, че друг  поискал от бъдещ инвеститор 15 000 лева подкуп, за да може да му се случат нещата. От тази сума,  посредникът искал 5000 лева за себе си, 5000 лева за кмета, тоест  за мен, както и 5000 лева за заместника ми по строителството.”, каза Томов, но спести подробности за източника на информацията.

Бе категоричен обаче, че подкрепя  инвеститорите и няма да толерира подобни корупционни практики. Именно по тази причина е решил да внесе сигнал в Прокуратурата, заради което вероятно спести информация на медиите, които проявиха сериозен интерес към темата.

„ Вече 8 месеца се мъчим да изкореним тези практики. И изведнъж някой си позволява,  да търси пари, като замесва дори моето име, както и това на заместника ми.  Заявявам категорично, че не толерирам това! Нещо повече,  всеки знае моят телефонен номер и при подобни опити е добре, хората да знаят, че могат да ми звъннат лично ,  това са грозни опити за изнудване.“ , каза още Томов.

Той не пожела да каже, дали информацията се отнася за човек от администрацията или е свързан общински съветник, като заяви, че това ще трябва да каже Прокуратурата.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!