BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът инж. Румен Томов и експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ проведоха втора работна среща.

Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметовете д-р инж. Василиса Павлова и Ясен Попвасилев проведоха втора работна среща на експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ с представители от IT сектора, които са доказали се професионалисти и работодатели от град Благоевград и София, както и с директори и представители на учебни заведения с профил информационни технологии– Американски Университет България, Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Природо-математическа гимназия “Акад. Сергей Корольов“, Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” и Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“.

 Темата на обсъждане на експертният съвет беше „ИТ специалисти – обучение и възможности за професионална реализация в Благоевград“.

Събитието предизвика голям интерес и градивни дискусии между участниците, които се обединиха в общо решение, а именно съставяне на работна група.

Задачата на работната група ще е да анализира нуждите на образователния и ИТ сектор, след което ще трябва да изготви план за създаване на център за развой на учениците и студентите, което да е споделено пространство между образованието и бизнеса.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!