BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Климатолог разкри каква зима ни очаква

“Очаква ни нормална зима, малко по-топла от обичайното и с валежи в нормата”. Това заяви в студиото на NOVA климатологът проф. Георги Рачев. По думите му по прогнози повече валежи ще има в Италия и Гърция.

“Кога ще падне първият сняг е Божа работа. В планините обаче със сигурност ще има сняг. За Коледа още е твърде рано да кажем дали ще вали. Това ще знаем три-четири дни преди празника. Иначе засега можем да кажем, че до 15-и ноември се очертава едно по-сухо време”, поясни проф. Рачев.

По думите му октомври е бил по-топъл от обичайното. “Месецът беше по-топъл с 2 градуса в страната и с 4 градуса по морето. Освен това беше и доста влажно, особено в западните и южните райони на страната”, коментира климатологът.

Професорът поясни и какво време ни очаква този уикенд. “Днес ще си бъде облачно, особено в Източна България. Очакват ни и валежи. Възможно е на места да паднат 10-15 литра на кв. м”, допълни Рачев.

The post Климатолог разкри каква зима ни очаква appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!