BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КЗП: Не бързайте с избора на врати, за да не ви излъжат

„В КЗП постъпват множество жалби от страна на потребители във връзка с дейност на магазини за продажба на входни и интериорни врати, опериращи под различни търговски наименования. Търговските обекти се стопанисват от различни дружества, като към днешна дата са предимно дружества по ЗЗД. Управител на дружествата е едно и също лице, свързано с множество регистрирани фирми, които периодично се сменят в различните търговските обекти. Фирмите са регистрирани на територията на цялата страна, като на адресите не може да се намери представител“, това каза Игнат Арсенов – главен директор на ГД „Контрол на пазара“ при Комисия на защита на потребителите в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия.

Игнат Арсенов посъветва потребителите да бъдат особено внимателни при закупуването на входни и интериорни врати и да се доверяват на доказани търговци. Той препоръча още на хората да не се подвеждат само по луксозния външен вид на търговските обекти и да не вземат импулсивно решение за покупка на врати, а да проучат в интернет предварително въпросния търговски обект, търговец и предлаганите стоки, включително и чрез отзиви на други потребители. Представителят на КЗП съобщи още, че на интернет страницата на институцията ще бъде публикувана допълнителна информация за по-добра информираност на потребителите.

По време на извършените проверки в търговските обекти за продажба на входни и интериорни врати, опериращи под различни търговски наименования, се установява, че потребителите закупуват и заплащат вратите на едно дружество, регистрират рекламация в обекта, но след подаване на жалба в КЗП инспекторите установяват, че към датата на проверката дейност в магазина извършва друго дружество, а не продавача на стоката. Това затруднява осъществяването на контрола, тъй като не може да бъде осъществен контакт с управителя, дори и чрез съдействието на органите на МВР.

The post КЗП: Не бързайте с избора на врати, за да не ви излъжат appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!