BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Караянчева към депутатите: Вдигайте телефоните и давайте интервюта

„А и вие, колеги народни представители, призовавам ви, когато ви се обадят журналисти от всички медии, вдигайте телефоните и давайте интервюта. Правете срещи, има възможност за такива и в пресцентъра, и в конферентната зала“. Този призив към депутатите отправи днес в пленарната зала председателят на парламента Цвета Караянчева, предаде БГНЕС.

Причината – поредната доза критики, че в сградата на бившия Партиен дом, където парламентът наскоро се премести, журналистите са изолирани от работата на законодателния орган, нямайки достъп до кулоарите, а от там и до депутатите, което прави невъзможно да правят собствени разработки и да задават въпроси. Представителите на медиите работят в зала на приземния етаж, където наблюдават на монитори случващото се в пленарната зала, но често процесът е съпътстван от технически проблеми.

„Журналистите са в мазето“, коментира от трибуната по време на дебатите по поредните промени в Изборния кодекс депутатът от БСП Крум Зарков. Той разкритикува управляващите и заради вчерашното заседание на Комисията по правни въпроси, до което не са били допуснати представители на гражданския сектор и извън парламентарните политически партии.

От своя страна председателят Цвета Караянчева се оправда с проекта за реконструкцията на сградата и бившата зала „Света София“, подписан още от Георги Пирински като председател на законодателния орган. „Движението на потоците – народни представители, журналисти и администрация са ясно маркирани от него и подписани. Престанете да търсите причини, за да си правите политически пиар и да се правите на симпатични пред журналистите. Колегите журналисти – безкрайно уважавам и ценя техния труд. Те имат възможност да бъдат тук в залата, имат възможност да бъдат в конферентната зала, има място и за пресконференции. Има възможност, чрез пиарите на парламентарните групи, да получават информация и да търсят интервюта с колегите“, заяви Караянчева.

Относно пропусквателния режим в парламента тя заяви, че зари епидемичната обстановка в страната председателите на комисии могат да правят преценка за броя на гостите, които да присъстват на заседанията им.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!