BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Караянчева запозна Радев с мерките, които НС предприе за извънредното положение

Очаква се Народното събрание да приеме на второ четене законопроекта за мерките по време на извънредното положение

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев с работата на Народното събрание във връзка с извънредното законодателство за COVID-19. Председателят на парламента посочи, че се очаква утре Народното събрание да приеме на второ четене законопроекта за мерките по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Държавният глава изрази готовност в най-кратки срокове да издаде указ, което ще позволи обнародването на законопроекта в извънреден брой на Държавен вестник в събота, 21 март.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че България е предприела навременни и адекватни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 и отбеляза отличната работа на Националния оперативен щаб, на правителството и на министър-председателя. Цвета Караянчева заяви, че България е сред първите страни в света, която е създала национален щаб за справяне с COVID-19 и благодарение на навременно взетите по-строги мерки темповете на разпространение на вируса в страната са максимално ограничени. Участието на учени от БАН в усилията за ограничаване на COVID-19 е много ценно, коментира още тя.

Притеснени сме от ситуацията, при която работят народните представители, но наш дълг е и сме готови да направим нужното, за да се осигури законодателната база за работа на институциите в тази ситуация, отбеляза Цвета Караянчева. Работим в непрекъснат контакт с представителите на Министерския съвет и Националния оперативен щаб, добави тя.

По време на разговора председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази благодарност към всички български производители, които са успели да пренастроят производствата си и да осигурят необходимите предпазни средства, облекла и консумативи за нуждите на различни звена и институции в страната.

 

 

Източник:Нова тв

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!