BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидатът за кмет Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град!

71694173_112745753467888_8777236505165824000_n

Време е да въведем ред в нашия любим град, да не се строи хаотично, а да има правила, които да се спазват от всички“, казва Младен Тимчев –  кандидатът на БСП за кмет на община Сандански и водач на листата за общински съветници.

Ако спечеля местните избори, поемам ясен ангажимент: до 2021 година да бъде финализиран и одобрен изготвения още през 2014 година Общ устройствен план на общината. Защото само по този начин ще се създадат правила и ред в определянето на различните видове територии в региона, ще се преотредят по служебен път територии и ще се спести на гражданите и бизнеса време и разходи за провеждане на индивидуални процедури за реализацията на част от техните инвестиционни проекти“, пояснява Младен Тимчев.

IMG_20191008_193627 (1)

Той е категоричен, че в момента град Сандански няма съвременна концепция за градоустройственото си развитие. Последната одобрена такава е от средата на 60-те години на миналия век, а последната разработка (която не е одобрена) е от началото на 80-те на 20-ти век.

Хаотичното развитие и липсата на правила доведоха до презастрояване, зони без съществуващо озеленяване, проблеми с паркирането и редица други проблеми. Основен инструмент за преодоляването им, който ще даде шанс за нормално и планирано бъдещо развитие, е изработката на нов Общ устройствен план на град Сандански. Средствата за това са по силите на община Сандански и ще бъдат осигурени през 2021 година”, казва Младен Тимчев.

И смята, че трябва да се изготвят и специализирани кадастрални карти. С изработката и развитието на електронния кадастър по същество са създадени условия за модернизиране на общинските услуги. Една основна част от дейността на всяка общинска администрация е свързана с въпроси от имотно естество. Изключително много време, усилия и ресурси се разходват за тяхното обезпечаване. Изработката на специализирани кадастрални карти ще улесни работата на служителите, както и ще доведе до намаляване на споровете, които възникват между гражданите. Общинската администрация ще разполага с подробна информация за обектите на техническата си инфраструктура (улици, тротоари, площади, стълбове за улично осветление, шахти и т.н.), за зелената система (дървета, храсти) и ще може да следи състоянието им и да ги опазва от нерегламентирани посегателства.

Сред специализираните кадастрални карти е и картата на подземния кадастър – за разположение на подземната инфраструктура, без чиято наличност развитието и поддръжката на общинската ВиК мрежа е изключително трудна.

Силна връзка с новия Общ устройствен план има възстановяването и развитието на зелената система в населените места на община Сандански. През последните години се изградиха или реконструираха улици в града и в някои села – Северната дъга на град Сандански за над 2 000 000 лв., ул. „Стефан Стамболов“ за над 1 000 000 лв., и т.н. които бяха прокламирани щедро като новия облик на общината и административния център. Новият облик там сега е само бетон, асфалт и прах. Няма дървета, няма улично озеленяване. Това следва да се коригира, тъй като е недопустимо да превръщаме града си в пустиня вместо да го превърнем в градина, както приляга на един модерен туристически град”, казва кандидат-кметът Младен Тимчев.

Той уверява, че нито една улица, която предстои да бъде реконструирана, включително улици по подписан договор на община Сандански по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. (в град Сандански, село Катунци и село Склаве) да не се реализират, без да бъдат посадени дървета, които да бъдат предварително определени по специален дендрологичен проект, представен публично на гражданите на общината и гражданите, които живеят на съответната улица.

Като кмет ще инициира незабавна кампания през 2020 година за обследване на дърветата на ул. „Македония“ и бул. „Свобода“ в града за предприемане на дендрологични мерки и третиране на заболели дървета, засаждане на нови дървета от същия вид на мястото на вече липсващите.

Освен това, за да не бъде забравена зелената система в селата на община Сандански и град Мелник, за всяко едно дърво, посадено в Сандански, в останалите населени места ще бъде посадено също по едно дърво. Тимчев планира да бъдат посадени през 2020 година повече от 300 дървета по улиците в град Сандански и поне още 300 – по улиците на селата в общината. За популяризиране на инициативата ще се проведат кампании „Защо да обичам и ценя уличните дървета?“ и „Аз се грижа за това дърво!“.

72393114_113061140103016_4895194095217016832_n

Младен е сериозен и интелигентен човек, който страшно много обича Сандански. Общината ни има шанс да успее само при едно условие – Младен Тимчев да е кмет. От сърце му го желая, защото тогава начело на града ще се окаже един достоен човек и управник, които има огромен административен и управленски опит”, споделя Андон Андонов – един от най-уважаваните санданчани, бивш общински съветник и дългогодишен председател на БСП в Сандански.

IMG_20191008_185951

Младен Тимчев получи силна подкрепа и от жителите на селата Струма, Лебница, Вълково и Пирин. Те не пропуснаха възможността да се срещнат с него и не скриха своята увереност, че с неговото избиране за кмет ще дойдат и по-добри дни за всички селища в общината.

IMG-f67a8a1bc74555c6578f0e7b8149fbd5-V

Тази подкрепа ми дава допълнителни сили да продължа битката и да изпълня своята кауза – всяко населено място в община Сандански да стане по-добро място за живеене. Вярвам, че заедно можем да осъществим тази промяна. В управленската ми програма е заложено всяко населено място да има свой бюджет и местните хора сами да решават как да се изразходват тези средства. Приоритет за мен и екипа ми ще е екологията и озеленяването на селата, а не само на града, както и подобряването на инфраструктурата, изграждането на нови спортни и детски площадки”, коментира кандидатът за кмет Младен Тимчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!