BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как да се справим, когато излезе неотложна нужда от пари

Как да се справим, когато излезе неотложна нужда от пари

Поне веднъж в живота на всеки един от нас, се появява ситуация, при която изниква спешна нужда от определена сума пари. За да разрешим този проблем, първото, което ни идва на ум е да се обърнем към приятели или роднини. Понякога се получава, а понякога – не. А при липса на помощ от страна на близките, не ни остава нищо друго освен да кандидатстваме за кредити в банкова институция. Обикновено обаче, това е свързано с необходимостта от събирането на най-различни документи. Предстои ни доста обикаляне и вадене на всеки нужен документ, а това е наистина изнервящо и пълна загуба на време.

Има обаче един начин този процес да бъде съкратен. Става дума за бързо получаване на кредит от финансова институция – компания, занимаваща се с микрокредитиране или казано по-просто фирма за бързи кредити. Характерна особеност на такъв вид кредит е ограничената сума на паричните средства и краткия период на неговото погасяване. Също така и лихвите при тези заеми могат да са значително по-високи, в сравнение с банковите ставки. Ето защо е от съществено значение, когато кандидатствате за такава услуга, внимателно да претегляте плюсовете и минусите.

Експертите съветват да обърнете особено внимание на предложения ви лихвен процент. Обикновено той е отбелязан само за един ден от ползването на заема. Така излиза, за да се получи годишната ставка, тази цифра трябва да се умножи по 365 дни. След като получите точна информация за дължимата лихва, вече ще можете удобно да сравните разходите си при използването на финансови услуги от компания за бързи кредити и банка.
Ако решите да заложите на микрокредитирането, например, при много спешни обстоятелства, то тогава е добре първо да отделите няколко минутки, за да проучите онлайн компанията. Потърсете отзиви от клиенти, прочетете мнения на експерти или пък проверете дали фирмата е от доста време на финансовия пазар. Понякога такова кратко проучване може да ни спести много бъдещи проблеми.

Диабет имат 347 мил. през 2008. През 2020 те са 425 мил.

По оценка на британски изследователи, броят на хората, страдащи от захарен диабет през 2008 т. е достигнал 347 милиона души, съобщава MedPage Today. Това повече от два пъти надвишата предишното преброяване през 1980 г. Учени от Имперския колеж в Лондон провели тестове с 280 въпроса, както и епидемиологично изследване из цял свят, касаещо диабета. Изяснило се, че средната възраст за разпространение сред възрастните мъже е 9,8 процента, а при жените – 9,2 процента, тоест по цял свят диабетиците са 347 милиона. Съгласно изследването средното равнище на глюкоза в кръвта през 2008 г. е било 5,51 промила за мъжете и 5,43 промила за жените при норма от 4 до 7 промила на литър. През 1980 г. тези показатели били съответно с 0,072 и 0,089 промила на литър по-ниски. Захарният диабет Повишението на средната концентрация на глюкоза в кръвта е валидно за всички региони по света. Максимален ръст по този показател има н най-богатите страни, а също така и при тихоокеанските и латиноамериканските страни. Най-голямо разпространение на диабета се наблюдава на Маршаловите острови, където от него страдат 28,5 процента от населението, а най-малко (по-малко от 5 процента) – В Камбоджа и Нидерландия. Както отбелязват изследователите под ръководството на Маджид Есати, наблюдава се увеличение на обсолютното число на диабетиците, което на 70 процунта е обусловено от ръста на средната продължителност на живота и стареенето на населението. Останалите 30 процента са свързани с направилно хранене, недостатъчна физическа активност и други рискови фактори.

The post Как да се справим, когато излезе неотложна нужда от пари appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!