BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво удобство дават специално ушитите дрехи за макси дами?

Има значение как е скроена дадена дреха. Кройката разглежда фигурата от всичките ѝ страни, като се вземат предвид височината, обиколката на талия, ханш и гърди. Дори цветът има значение, когато се създава облекло, в зависимост от това кой ще го носи – по-едър или по-строен човек. . Модерните дрехи за макси дами ушити специално за тях, дават значително удобство. В какво точно се състои то? Предстои да разберем.

Превръщане на дефектите в ефект

Има множество малки трикове, с които отделни части от тялото могат да се коригират оптически. Дрехите са корективът, който успешно издължава силуета, вталява торса, прави раменете по-широки, ръцете – по-тънки, а ханша – перфектно оформен и леко повдигнат. За един опитен моделиер не е трудно да скрои и ушие дреха, която ще стои идеално на по-пищната жена.

Масовата конфекция не може да предложи същите предимства на хората с по-едро телосложение. Самите платове са понякога неподходящи, а кройката им е изработена за нормална фигура, като пропорциите просто са уголемени за всеки отделен размер. Няма как стандартните облекла да са еднакво удобни и на пълничките жени, въпреки адекватната им големина.

Меки и еластични материи

За да се чувстват удобно, болшинството дами с едра фигура искат материите, от които дрехите им ще бъдат изработени, да бъдат меки и достатъчно еластични. Така, дори да не са скроени много свободно, те няма да ограничават свободата на движенията. Важно е тялото да се чувства комфортно, тоест да му бъде леко и приятно, когато се движи, седи или стои.

Модните къщи, които специализират изцяло в създаването на макси мода, подбират изключително внимателно платовете, с които работят. Често цената им е доста по-висока, но професионалистите знаят, че купувачът е готов да инвестира повече пари, стига да знае, че ще се чувства и ще изглежда превъзходно.

Еластичността на материята позволява една дреха да пада по начина, който се очаква от нея. Еластичните платове не образуват гънки и издутини, но по-важно е, че не се впиват по особено болезнен начин в плътта. Казаното до тук важи както за роклите и полите, така и за блузите, панталоните и връхните дрехи.

Десенът успява оптически да извае силуета

За една жена е важно дали тя самата се харесва в дадена дреха, а не дали модните експерти ще я препоръчат. Разцветките и шарките на платовете имат огромно значение за това как даден вид облекло ще стои на всеки отделен човек. С внимателно подбраните нюанси, фигури и принтове, болшинството макси дами свалят от 5 до 7 кг. от теглото си, макар и само визуално.

И съвсем не твърдим, че едрите жени трябва да се обличат единствено в тъмни тонове и едноцветни облекла. Светлите дрехи също им подхождат, но само когато е добре преценена големината на принта, посоката и дебелината на райето, размерът на декоративните и ефективните елементи като джобове, яки, маншети и ревери.

За щастие съвременните макси дами не са задължени да шият своите дрехи по поръчка. Модната индустрия се е погрижила да изработи специално за тях облекло, което да е не просто по мярка, а да им стои отлично и да бъде супер удобно. Как разбираме дали една дреха е удобна? Ако изпитвате неудържим порив да останете с нея, когато я пробвате, значи това е вашето нещо.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!