BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каква е ситуацията в Сърница след новите регистрирани положителни проби за COVID-19?

Днес стават ясни резултатите от пробите на изследваните за COVID-19 в шивашкия цех в Доспат

В Сърница бяха установени 13 случая на COVID-19. След спешно заседание на Кризисния щаб беше решено градът да не се поставя под карантина. Сградите, в които са работили заразените, се дезинфекцират.

Тази сутрин Екип на NOVA успя да разговаря с кмета на града. Той обясни, че днес е важен ден, защото се очаква да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус. По думите му днес ще стане ясно колко сериозно продължава да е разпространението на инфекцията в града.

Новината, че Сърница няма да се изолира, дойде вчера след спешната среща между Областния кризисен щаб и държавния здравен инспектор. От Щаба обаче излязоха с призив – туристите да забравят дестинацията Сърница поне в следващите две седмици. Местните жители се зарадваха на новината, че няма да минават в изолация. Според тях, въпреки 13-те заразени, ситуацията не е толкова тревожна.

В следващите две седмици препоръката към всички в Сърница е да не се събират на групи – дори и за традиционните си молитви.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!