BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Италия наложи задължителна карантина за пристигащи от България

Италианското посолство ни уведоми с нота, че Италия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, пристигащи от България и Румъния, както и за тези, пребивавали или преминали транзит през двете страни 14 дни преди пристигането им в Италия, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на италианското посолство, мярката влиза в сила в 00:01 часа на 25 юли. Тя е въведена със заповед на Министерството на здравеопазването на Италия от 24 юли.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българските дипломатически представителства в Италия: посолството ни в Рим на телефони: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764, както и в Генералното ни консулство в Милано на: +39 3756596458.

Мярката идва заради бума на заразата, регистриран през последните дни в двете страни, и се добавя към вече действащата за пристигащите от държави извън ЕС и държави извън Шенген.

За нея съобщи здравният министър на страната Роберто Сперанца и тя идва след конфронтация с външния министър Луиджи Ди Майо относно международната епидемиологична рамка на международно ниво.

The post Италия наложи задължителна карантина за пристигащи от България appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!